Υλικά:
Για 2-4 άτομα
150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
250 ml ξινόγαλο*
2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Φτιάξτε με απλά και εύκολα υλικά σπιτικό και αφράτο ψωμί μέσα σε λίγα λεπτά
Τοποθετήστε όλα τα ξηρά συστατικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το ξινόγαλο και ανακατεύουμε καλά με το χέρι για να σχηματίσουν μια κολλώδη ζύμη.
Βάλτε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε πολύ ελαφρά για περίπου ένα λεπτό.
Μόλις η ζύμη γίνει απαλή τοποθετείτε σε ένα ταψί και πιέστε τη με τα χέρια σας μέχρι να φτάσει τα 2,5 εκ. Χαράσετε και ψήστε στους 180 ° C με αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
* Αν δεν έχετε ξινόγαλο τότε ανακατέψτε 125 γραμμάρια γάλα με λιπαρά μαζί με 125 γραμμάρια γιαούρτι. Μ’ αυτό το τρόπο αντικαθιστάτε το ξινόγαλο.