Υλικά:
Για 2-4 άτομα
3 κούπες βερίκοκα καθαρισμένα κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι γάλα
3 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
1 πρέζα αλάτι
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση:
Καλοκαιρινή και εύκολη συνταγή για γλυκιά τάρτα
Στο πάτο ενός πυρέξ ρίχνετε τα πλυμένα βερίκοκα κομμένα στη μέση. Στη συνέχεια ρίχνουμε τρία αυγά, ξύσμα λεμονιού, ζάχαρα, αλεύρι, γάλα, αλάτι, βανίλια τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστος χυλός.
Ρίχνουμε τον χυλό πάνω απ’ τα βερίκοκα και ανακινούμε λίγο.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά. Αφού ψηθεί βγάζουμε απ’ τον φούρνο και αφήνουμε 5 με 10 λεπτά να ηρεμήσει, θα δείτε ότι η ζύμη θα “πέσει” τότε είναι έτοιμο να κόψετε κομμάτι.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας άχνη ζάχαρη.