Γιουβέτσι με σουπιές

by sidagi.gr
853 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 1/2 κιλό σουπιές
1/2 κιλό κριθαράκι μέτριο
2 κούπες λάδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια πολτό ντομάτας ή ντομάτες φρέσκες
1 1/2 κούπα κρασί άσπρο
1 κούπα αρακά κατεψυγμένο
1 ξύλο κανέλας
2 – 3 κόκκους μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και καλοκαιρινό πιάτο για το μεσημεριανό σας

Με αρκετό νερό καθαρίζετε και πλένετε τις σουπιές μέσα και έξω πολύ καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί λίγο, προσθέστε τον αρακά και κατόπιν ρίχνετε τις σουπιές που έχετε κόψει σε κομμάτια. Τις αφήνετε μέχρι να τσιγαριστούν καλά.
Τότε ρίχνετε το κρασί και αφήνετε 5′ λεπτά να βράσει μέχρι να ξεθυμάνει λίγο το κρασί.

Κατόπιν προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλα και τις αφήνετε μέχρι να βράσουν. Όταν είναι σχεδόν έτοιμες, τις βάζετε σε ένα ταψί και προσθέτετε νερό. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε 3 – 4 φορές μέχρι να γίνει.

Όταν βγάλετε το φαγητό από τον φούρνο, πρέπει να είναι σχετικά ζουμερό.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα