Υλικά:
Για 2-4 άτομα
250 γραμμάρια Κυπριακό χαλούμι
4 κόκκινες πιπεριές
1 κόκκινο τσίλι – ψιλοκομμένο
1 λεμόνι – το ξύσμα και το χυμό
φρέσκια ρίγανη – ψιλοκομμένη – 2 κουταλάκι του γλυκού
4 ελιές – κομμένα σε λωρίδες
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για έναν τέλειο ουζομεζέ!
Κόψτε το επάνω και κάτω μέρος της πιπεριάς. Αφαιρέστε τους σπόρους και την ψίχα.
Βάζετε κάθε χαλούμι μέσα σε κάθε πιπεριά.
Ανακατέψτε μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Επαναλαμβάνουμε με όλα τα υλικά.
Απλώνουμε πάνω από κάθε πιπεριά το μείγμα λεμονιού με ελιές.
Διπλώστε τις πιπεριές με ένα βρεγμένο λεπτό σκοινί.
Τοποθετήστε στο γκριλ του φούρνου στην υψηλότερη θερμοκρασία και ψήνουμε για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με ούζο.