Υλικά:
Για 4-6 άτομα
200 γραμμάρια φράουλες
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
5 gr φύλλα ζελατίνης
800 γραμμάρια γιαούρτι
200 γραμμάρια σαβαγιάρ
1 ποτήρι ζεστό γάλα για τα σαβαγιάρ
Εκτέλεση:
Δροσερό και εύκολο καλοκαιρινό γλυκό για όλη την οικογένεια
Πολτοποιούμε τα 200 γραμμάρια φράουλες στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη άχνη και αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Βουτήξτε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Βάλτε το 1/3 του πουρέ φράουλας σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά και όταν πάρει μια βράση προσθέστε τα φύλλα ζελατίνης και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.
Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα ζελατίνης πίσω στο μπολ με το μείγμα πουρέ φράουλας και ανακατεύουμε προσθέτοντας το γιαούρτι σταδιακά ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.\
Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα σε μπολάκια ή πυρέξ. Για τη συναρμολόγηση. Για να γεμίσετε μπολάκια βάζετε μια στρώση μείγμα φράουλας 1 σαβαγιάρ και επαναλαμβάνετε μέχρι να γεμίσει το κάθε μπολάκι.
Για να γεμίσετε ένα πυρέξ, αρχικά θα κάνετε μια στρώση από το μείγμα φράουλας, μετά μια στρώση από τα σαβαγιάρ αφού τα έχετε βουτήξει πρώτα σε σε λίγο γάλα.