Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
σκόρδο
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 πλάκα τυρί φέτα
2-3 φύλλα δυόσμου
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
250 γραμμάρια γαρίδες μικρές
λίγο κρασί λευκό
λίγο ούζο
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό με φρέσκα μυρωδικά για όλη την οικογένεια
Μαρινάρουμε τις γαρίδες στο αλάτι και στο πιπέρι. Τις σωτάρουμε σε ένα τηγάνι και της σβήνουμε με ούζο και λευκό κρασί.
Σοτάρουμε σε άλλο τηγάνι με ελαιόλαδο τη ντομάτα, σκόρδο και μοσχοκάρυδο. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τη φέτα με ρίγανη.
Παίρνουμε ένα τσέρκι και στρώνουμε μία στρώση φρέσκο κρεμμυδάκι, μία στρώση με φέτα και ντομάτα. Φτιάχνουμε άλλη μία στρώση φρέσκο κρεμμυδάκι, φέτα και στο τέλος βγάζουμε το τσέρκι και τοποθετούμε από πάνω τις γαρίδες.
Στολίζουμε με τη σάλτσα από τις γαρίδες, τα ντοματίνια και 2 ή 3 φύλλα σοταρισμένο δυόσμο.