Υλικά:
Για 4-6 άτομα
4 ακτινίδια πολτοποιημένα
1 φλιτζάνι ζάχαρη χωρισμένη σε δυο μπολ μισή – μισή
1 κρόκο αυγού
1 φλιτζάνι γάλα με λιπαρά
2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με λιπαρά
1/8 κουταλάκι κανέλα
Εκτέλεση:
Δροσερό και εύκολο παγωτό που θα το λατρέψει όλη η πάρεα
Σε μια κατσαρόλα ρίξτε τα μαζί με το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη. Σε χαμηλή εστία σιγοβράστε για 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να μαλακώσουν τα μούρα. Έπειτα αφήστε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
Με μίξερ χειρός χτυπάτε τα ακτινίδια σε πουρέ μαζί με τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια περάστε από λεπτό κόσκινο τον πουρέ ακτινίδιου για να αφαιρέσετε τους σπόρους. Πετάξτε τους σπόρους. Αφήστε τον πουρέ στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε τον κρόκο αυγού με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να πάρει βράση και πήξει ελαφρά (περίπου 5 λεπτά).
Χτυπάμε τη μισή κούπα γάλα με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, την κανέλα, τη βανίλια και τα προσθέτουμε στο μείγμα της κατσαρόλας.
Στη συνέχεια ρίχνουμε και τον πουρέ ακτινίδιου στο ίδιο μείγμα και ανακατεύουμε.
Έπειτα βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει αρκετά ή όλη νύχτα.
Αφού παγώσει το μείγμα μας το ρίχνουμε στη παγωτομηχανη και ακολουθούμε την διαδικασία βάση τις οδηγίες του παρασκευαστή μας.
Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή τότε βάζουμε το μείγμα στη κατάψυξη για 6-8 ώρες ανακατεύοντας 4 φορές κάθε 45 λεπτά.
Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλουμε σε ένα μπολ βάλτε 2 χούφτες παγάκια στο κάτω μέρος, και να προσθέσετε κρύο νερό μέχρι να καλύψει τα παγάκια.
Τοποθετήστε ένα μικρότερο μπολ στο παγωμένο νερό. Προσθέτετε το μείγμα του παγωτού, ανακατεύοντας αργά με ένα σύρμα μέχρι να παγώσει αρκετά. Στη συνέχεια τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες και είναι έτοιμο.
Σερβίρετε γαρνίροντας με φρέσκα ακτινίδια, αν θέλετε.