Σουβλάκια σολομού με ντοματίνια και πιπεριές

by sidagi.gr
442 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ρίγανη
2 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
1-1/2 κιλό χωρίς πέτσα φιλέτο σολομού, κομμένο σε κύβους
2 ματσάκια ντοματίνια
2 πιπεριές κομμένες σε κύβους
ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
16 ξύλινα σουβλάκια εμποτισμένο μέσα σε νερό 1 ώρα

Εκτέλεση:

Λαχταριστά και ζουμερά σουβλάκια σολομού με λαχανικά στο γκριλ

Λαχταριστά και ζουμερά σουβλάκια σολομού με λαχανικά στο γκριλ Βάζουμε τα ξύλινα σουβλάκια σε τάπερ με νερό και τα αφήνουμε για όλη τη νύχτα ή για μια ώρα αν βιαζόμαστε. Αυτό το κάνουμε για να μη καούν τα σουβλάκια μας.
Ζεσταίνουμε το γκριλ του φούρνου σε μέτρια εστία και βουρτσίστε τις σχάρες με λάδι. Ανακατεύετε τη ρίγανη, σουσάμι, κύμινο, και το κόκκινο πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.

Παίρνουμε κάθε σουβλάκι και βάζουμε εναλλάξ από ένα κομμάτι σολομό, ένα ντοματίνι και ένα κύβο πιπεριάς. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σουβλάκια. Στη συνέχεια αλείψτε τα σουβλάκια με το μείγμα μπαχαρικών του μπολ.
Ψήστε τα σουβλάκια, γυρίζοντας περιστασιακά για περίπου 8 έως 10 λεπτά συνολικά. Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα