Υλικά:
Για 2-4 άτομα
3 μέτριες πράσινες ντομάτες
αλάτι
1 φλιτζάνι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά καρύκευμα Cajun (προαιρετικά)
Γάλα 1/2 φλιτζάνι ξινόγαλα
1 αυγό
1/3 κούπας καλαμποκάλευρο
1/2 φλιτζάνι ξηρό πρόστιμο ψίχουλα ψωμιού
1/4 φλιτζάνι ηλιέλαιο
500 γραμμάρια μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
1 ματσάκι βασιλικός
Ξύδι βαλσάμικο
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και χορταστικό ορεκτικό με τηγανιτές ντομάτες και τυρί για όλες τις ώρες
Λαχταριστό και χορταστικό ορεκτικό με τηγανιτές ντομάτες και τυρί για όλες τις ώρεςΚόψτε τις ντομάτες σε φέτες 1 εκ. Πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε τε να σταθούν για 5 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι και το καρύκευμα Cajun (εάν χρησιμοποιείτε). Σε άλλο μπολ το ξινόγαλα, το αυγό και τέλος σε άλλο σκεύος τη φρυγανιά και καλαμποκάλευρο.
Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε το αυγό και το γάλα μαζί.
Βυθίζουμε τις φέτες ντομάτας στο αλεύρι- καρύκευμα μείγμα, τότε μείγμα αυγού- ξινόγαλα, τότε στο καλαμποκάλευρο.
Στο τηγάνι, τηγανίζουμε τις μισές από τις φέτες ντομάτας, για 3-5 λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
Τοποθετείτε τις μαγειρεμένες ντομάτες σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Στη συνέχεια βάζετε τις φέτες ντομάτας εναλλάξ μαζί με τη μοτσαρέλα, βασιλικό και σερβίρετε ραντίζοντας λίγο ξύδι βαλσάμικο.