Τάρτα με μοτσαρέλα και τομάτα

by sidagi.gr
1,5K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

100 γραμμάρια βούτυρο
1 πακέτο ζύμη σφολιάτας εμπορίου
400 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα κομμένο σε φέτες
4 τομάτες κομμένες σε φέτες
1 ματσάκι  βασιλικό
ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Λαχταριστή τάρτα caprese καλοκαιρινή τάρτα με άρωμα Ιταλίας στο πιάτο σας

Λαχταριστή τάρτα caprese καλοκαιρινή τάρτα με άρωμα Ιταλίας στο πιάτο σαςΠροθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμός Κελσίου. Κατόπιν λιώνουμε τη μαργαρίνη βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία. Αλείφουμε με τη μισή ποσότητα βουτύρου σε ένα ταψί και απλώνουμε τη σφολιάτα. Αφήνουμε ένα μικρό περιθώριο στα πλαϊνά του ταψιού και τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι για να μην μας φουσκώσει.

Στη συνέχεια απλώνουμε μια από μια φέτα μοτσαρέλα και μια τομάτα εναλλαξ. Πασπαλίζουμε με βασιλικό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η τάρτα. Έπειτα το αφαιρούμε απ’ το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, σερβίρετε τετράγωνο κομμάτι με ένα φύλο δυόσμου από πάνω.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα