Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας βασιλικός ψιλοκομένος
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
2 κουταλιές της σούπας ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
2 αγγουράκια ψιλοκομμένα
50 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
400 γραμμάρια πέννες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 πιπεριές ψιλοκομμένες (κόκκινη – κίτρινη)
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Λαχταριστή σαλάτα με φέτα, ντομάτα και ελιές για όλες τις ώρες
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι.
Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τις πέννες και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.
Τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Πλένουμε τις ντομάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε καρέ. Κόβουμε και τις πιπεριές σε κύβους και τους ρίχνουμε σε ζεστό τηγάνι μαγειρεύοντας για 5 λεπτά ανακατεύοντας.
Βάζουμε τις πέννες σε μια βαθιά σαλατιέρα και ρίχνουμε από πάνω τις ντομάτες και τις πιπεριές, κάππαρη, αγγουράκια, ελιές και ανακατεύοντας.
Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας χτυπάμε στο μπλέντερ μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας,το σκόρδο και το μπαλσμάμικο.
Αφού ρίξουμε αλατοπίπερο,τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
Ρίχνουμε το ντρέσινγκ πάνω από τις πέννες και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με φέτα και σερβίρουμε.