Υλικά:
Για 2-4 άτομα
220 γραμμάρια φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα
2 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3 καυτερές πιπεριές
2 κουταλιές σούπας αλατισμένα κάπαρη, στραγγισμένη
αλάτι και πιπέρι
φέτες ψωμί ολικής άλεσης για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό με ξεχωριστή γεύση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με τις καυτερές πιπεριές μέχρι να βγάλουν το άρωμα τους. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κρατάμε στην άκρη.
Στη συνέχεια σουρώνουμε το λάδι και αφαιρούμε τις πιπεριές. Ρίχνουμε το λάδι στο χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Κόβουμε σε φέτες το σολομό σε ένα ξύλο κοπής. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με κάπαρη. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως.