Υλικά:
Για 2-4 άτομα
500 γραμμάρια γιαούρτι
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
42 γραμμάρια βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κιλό φρέσκο αρακά, βρασμένο
400 γραμμάρια ζυμαρικά πέννες
1 ματσάκι σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
80 γραμμάρια κουκουνάρι
2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
250 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή μακαρονάδα με απαλή γεύση από γιαούρτι και φρέσκο αρακά
Βάλτε το γιαούρτι, το σκόρδο, 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο και 100 γραμμάρια από τον αρακά στο μπλέντερ, ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, προσθέτοντας τα σπαράγγια στο τελευταίο λεπτό του βρασμού. Ενώ το βράζετε τα ζυμαρικά, ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κουκουνάρια και το κόκκινο πιπέρι. Τηγανίζουμε για τέσσερα λεπτά, έως ότου τα κουκουνάρια έχουν κάνει ένα χρυσό χρώμα.
Στραγγίζετε τα μακαρόνια και σταδιακά να το προσθέσετε στη σάλτσα γιαουρτιού. Προσθέστε τα σπαράγγια χοντροκομμένα, φέτα, μια κουταλιά του γλυκού κουκουνάρι, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύετε σιγά σιγά και σερβίρουμε.