Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1-2 αγγούρια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 λεμόνι (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό του)
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές του γλυκού ξύσμα απο τζίντζερ
Εκτέλεση:
Δροσερή και εύκολη σαλάτα για όλες τις ώρες
Δροσερή και εύκολη σαλάτα για όλες τις ώρεςΓια το ντρέσινγκ της σαλάτας, βάζουμε σε ένα μπολ 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι, 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη,1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το τζίντζερ και το χυμό από μισό λεμόνι.
Ανακατεύουμε καλά ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Πλένουμε τα αγγούρια πολύ καλά και τα αφήνουμε με τη φλούδα τους.
Αμέσως μετά τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε και το κρεμμύδι.|
Τα μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα και ρίχνουμε από πάνω το ντρέσινγκ.
Τα αφήνουμε περίπου 10 λεπτά ώστε να απορροφήσουν τη γεύση από το μείγμα και το σερβίρουμε.