Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού (από περίπου μισό λεμόνι)
2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κιλό πεπόνι κομμένο σε κύβους
340 γραμμάρια αγγουράκια ή 1 μεγάλο κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
112 γραμμάρια τυρί φέτα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
Δροσερή και ξεχωριστή σαλάτα για το γεύμα σας
Ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού και το χυμό, το πιπέρι, το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε. Ενώ χτυπάτε συνεχώς, προσθέστε το λάδι και συνεχίζουμε το ανάδεμα μέχρι να δέσει το dressing μας.
Προσθέστε το πεπόνι, αγγούρι και δυόσμο και ανακατέψτε. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρετε τη σαλάτα σε μια πιατέλα, αφήνοντας τα υγρά στο μπολ. Πασπαλίστε με τη φέτα και σερβίρετε.