Τάρτα τατέν από τη Γαλλία

by sidagi.gr
612 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

200 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλιά ζάχαρη
100 γραμμάρια βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
Υλικά για τη γέμιση:
6 μήλα κομμένα στα τέσσερα
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
100 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση:

Ζουμερή τάρτα με μήλα για όλες τις ώρες

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι, προσθέτουμε το βούτυρο και ζυμώνετε τη ζύμη. Τυλίγουμε και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα ρίχνουμε από πάνω την μαύρη ζάχαρη. Από πάνω αραδιάζουμε κολλητά τα μήλα και πασπαλίζουμε με την άσπρη ζάχαρη.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος της τάρτας. Τοποθετούμε το φύλλο πάνω από τα μήλα και σπρώχνουμε τις άκρες ανάμεσα στα μήλα και το τοίχωμα της ταρτιέρας.
Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στην πιο χαμηλή θέση του φούρνου, για 40 περίπου λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα