Υλικά:
Για 6-8 άτομα
24 έως 36 αμπελόφυλλα
2 φλιτζάνια γιαούρτι πλήρες
1/2 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο (1 γεμάτη κούπα φύλλα άνηθο)
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο (1 γεμάτη κούπα φύλλα δυόσμου)
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, τόσο λευκά και πράσινα μέρη (περίπου 1 ματσάκι)
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για όλη την οικογένεια
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το καλαμποκάλευρο ή το σιμιγδάλι.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το δυόσμο, το πιπέρι, το αλάτι, ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στη συνέχεια διαλέγουμε ένα πυρέξ διαστάσεων 22 επί 23 εκ και αλείφουμε καλά με ελαιόλαδο. Απλώνουμε μια στρώση από τα μισά αμπελόφυλλα και τα αλείφουμε με λαδάκι.
Έπειττα αδειάζουμε το μείγμα γιαουρτιού μέσα στο πυρέξ και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα αμπελόφυλλα. Αλείφουμε με λαδάκι και ψήνουμε για 45 λεπτά αφού έχουμε καλύψει το πυρέξ με αλουμινόχαρτο.
Αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά και κόβουμε σε κομμάτια.