Μοσχαρίσιες μπριζόλες νταϊάν

by sidagi.gr
706 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1/2 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
4 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
αλάτι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι για στιφάδο
4 κουταλιές σούπας κονιάκ ή μπράντι
1/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1-2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
1 κούπα λευκό ρύζι μαγειρεμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Λαχταριστές και ζουμερές μοσχαρίσιες μπριζόλες από τη Γαλλία

Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά  το ζωμό, σάλτσα Worcestershire, μουστάρδα και πλετέ ντομάτας και αφήνετε στην άκρη.
Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι τις μπριζόλες και από τις δυο μεριές και αφήνετε για 15 –  30 λεπτά εκτός ψυγείου πριν τις μαγειρέψετε.

Βάλτε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και ζεσταίνετε σε μέτρια- υψηλή εστία. Προσθέστε το κρεμμυδάκι με το σχοινόπρασο, αφήστε σε αυτή την εστία  για 1-2 λεπτά. Στεγνώστε τις μπριζόλες  με μια χαρτοπετσέτα. Γυρίστε την εστία σε υψηλή θερμοκρασία και μαγειρεύετε τις μπριζόλες για 1-4 λεπτά, ανάλογα με το πόσο παχιά είναι η μπριζόλα.

Στη συνέχεια βγάζετε τις μπριζόλες από το τηγάνι και ρίχνετε τη σως. Ζεσταίνετε ανακατεύοντας καλά για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Σβήνετε με το κονιάκ και ζεσταίνετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτετε τις μπριζόλες και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά ακόμα. Βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά και σερβίρουμε με τις μπριζόλες.

Μοσχαρίσιες μπριζόλες νταϊάν

Πηγή : www.simplyrecipes.com

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα