Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κοκορέτσι περίπου 2 κιλά έτοιμο
1 1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους
Από 2 λεμόνια τον χυμό τους
2 κουταλιές στης σούπας μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Ελαιόλαδο 1/2 κούπα
3 ντομάτες τριμμένες
αλάτι και θυμάρι
1 ποτήρι λευκό κρασί
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και παραδοσιακό κοκορέτσι μαγειρεμένο στο φούρνο με πατάτες
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη, το κρασί και το αλάτι.
Προσθέτουμε το σκόρδο σε φετάκια, το λεμόνι, τη μουστάρδα, το λάδι, το αλάτι και θυμάρι φρέσκο και τα ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε σε ταψί, βάζουμε από πάνω το κοκορέτσι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Κατά τη διάρκεια τους ψησίματος γυρίζουμε το κοκορέτσι 1-2 φορές, να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.