Υλικά:
Για 4-6 άτομα
3 φλιτζάνια γιαούρτι με 2 % λιπαρά
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εχύλισμα αμύγδαλου
2 φλιτζάνια βατόμουρα ψημένα
Εκτέλεση:
Δροσερό παγωμένο γλυκό γιαούρτι με ψημένα βατόμουρα!
Προθερμάνετε το φούρνο σε 220 ˚ C. Σε ένα ταψί τοποθετείτε μια λαδόκολλα και αφήνετε στην άκρη. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατέψτε το γιαούρτι, κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα αμύγδαλου.
Ζεσταίνετε μέχρι να πάρει μια βράση, χτυπάτε το μείγμα με ένα σύρμα για 1-2 λεπτά και μετά αποσύρεται από τη θερμότητα. Μεταφέρετε σε μπολ και καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη. Τοποθετείτε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο ταψί και ρίχνουμε τα βατόμουρα στη λαδόκολλα. Ψήνετε για 20 λεπτά στους 220 ˚ C. Αν θέλετε, πασπαλίστε τα με λίγη ζάχαρη πριν το ψήσιμο. Μόλις το μείγμα γιαούρτι έχει παγώσει, το ρίχνετε στη παγωτομηχανη και δουλεύετε το μείγμα σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή (περίπου 20 λεπτά.)
Στη συνέχεια προσθέστε τα ψημένα βατόμουρα και ανακατεύετε άλλη μια φορά. Τοποθετούμε στη κατάψυξη για 2 ώρες και σερβίρουμε.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά της συνταγής μαζί με τα ψημένα βατόμουρα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες.
Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορούμε ενδιάμεσα να βγάλουμε 1-2 φορές το παγωτό από την κατάψυξη και να το ανακατέψουμε καλά με ένα κουτάλι.