Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τη βάση
1 συσκευασία μπισκότα σκληρά της επιλογής σας
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού βούτυρο, λειωμένο
Για τη γέμιση
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα lime
1/2 φλιτζάνι χυμό λάιμ
2 ολόκληρoi κρόκοι αυγών
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
Για τη μαρέγκα
Έξι ασπράδια αυγών
175 γραμμάρια ζάχαρη
175 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Μία κουταλιά του γλυκού ξίδι
Μία κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
Μία πρέζα αλάτι
Μία πρέζα βανίλια σκόνη
Εκτέλεση:
Φτιάξτε με απλά υλικά σπιτική lime pie για το απογευματινό σας γλύκισμα
Για τη βάση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Στο μπλέντερ θρυμματίζετε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Ρίξτε τα σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέσα τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Πατήστε με τη βάση ενός ποτηριού το μείγμα μπισκότου σε μια φόρμα για τάρτες και ψήνουμε για 5 λεπτά.
Για τη γέμιση
Ανακατέψτε το ξύσμα λάιμ, χυμό λάιμ, και κρόκους αυγών σε ένα μπολ μίξερ. Προσθέστε στο ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη βάση μπισκότου και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια απλώνουμε τη μαρέγκα πάνω στη lime pie και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά στους 160 βαθμούς.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει, βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα έως 2 ώρες.
Για τη μαρέγκα
Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών ενώ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξίδι και το αλάτι σιγά σιγά. Όταν σφίξει η μαρέγκα καλά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε απαλά με τη σπάτουλα.