Υλικά:
Για 2-4 άτομα
250 γραμμάρια πέννες
400 γραμμάρια ντοματάκια από κονσέρβα κομμένα
Μία κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη, ξεσποριασμένη, κομμένη σε φέτες
Μία κίτρινη πιπεριά καθαρισμένη, ξεσποριασμένη, κομμένη σε φέτες
30 γραμμάρια ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
Τρεις σκελίδες σκόρδο
Ένα κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
Μία κουταλιά της σούπας κάπαρη
Μισό κουταλάκι βασιλικός ξηρός
Ένα κουταλάκι πιπέρι καυτερό
Μία πρέζα ζάχαρη
Μισό κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Δύο κουταλιές ελαιόλαδο
Γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση:
Λαχταριστή μακαρονάδα με απαλή γεύση για το μεσημεριανό σας γεύμα
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Αν θέλουμε στη συνέχεια μπορούμε να αφαιρέσουμε τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου από τη σάλτσα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε τη σάλτσα μέχρι να γίνει παχύρρευστη.
Συγχρόνως βράζουμε σε ζεστό νερό τις πέννες για 8 λεπτά και μετά στραγγίζουμε.
Στο τέλος ρίχνουμε την κάπαρη και τις ελιές,τις πέννες τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιάτα με τριμμένη γραβιέρα.