Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 συσκευασία τυρί τόφου 250 γραμμαρίων
περίπου 2/3 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού
1 ασπράδι αυγού
Εκτέλεση:
Φτιάξτε ένα λαχταριστό και χορτοφαγικό ορεκτικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και όχι μόνο
Κόβουμε το τυρί τόφου σε 9 ισόπαχα κομμάτια. Στο πάγκο της κουζίνας απλώστε αρκετές χαρτοπετσέτες και τοποθετείστε από πάνω τα κομμάτια τόφου. Στη συνέχεια καλύψτε με τα κομμάτια τόφου με με χαρτοπετσέτες και από πάνω τοποθετείστε ένα βαρύ αντικείμενο (όπως ένα βιβλίο). Αφήνουμε το τόφου για 45 λεπτά μέχρι να στραγγίξει πολύ καλά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180º C βαθμούς.
Ρίχνετε το μείγμα ψωμιού σε ένα μπολ.
Σε διαφορετικό μπολ ρίχνετε το ασπράδι αυγού.
Αφού στεγνώσουν τα τόφου βυθίστε τα στο ασπράδι αυγού και μετά πανάρετε με τα θρύμματα ψωμιού Επαναλάβετε με όλα τα τόφου και τοποθετήστε σε φύλλο λαδόκολλας.
Ψήστε για 30-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετε με μια χορταστική σαλάτα.