Ρολό κέικ με μους φράουλα

by sidagi.gr
801 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τη μους φράουλα
1 συσκευασία μπισκότα της επιλογής σας σπασμένα
1 κιλό ώριμες φράουλες
6 φύλλα ζελατίνη
130 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
1/2 κιλό κρέμα γάλακτος
2  ασπράδια αβγών
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Για τη διακόσμηση κέικ
1 ασπράδι αυγού
20 γραμμάρια σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
20 γραμμάρια αλεύρι
30 γραμμάρια ζάχαρη
30 γραμμάρια βούτυρο
60 γραμμάρια χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο

Για το παντεσπάνι
4 αυγά
120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γραμμάρια ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Φτιάξτε με απλά υλικά γλυκό κορμό για όλη την οικογένεια

Για τη μούς φράουλα  και τη συναρμολόγηση
Πλένουμε και αφαιρούμε τα φυλλαράκια από τις φράουλες. Πολτοποιούμε πολύ καλά τις φράουλες, έτσι ώστε να προκύψει 1 κιλό καθαρός χυμός (αν χρειαστεί προσθέτουμε περισσότερες φράουλες).
Λιώνουμε τα φύλλα ζελατίνης με λίγο από το χυμό φράουλας, αφού τα έχουμε πρώτα μαλακώσει σε λίγο κρύο νερό και στραγγίσει με τα χέρια. Ρίχνουμε τη λιωμένη ζελατίνα και την άχνη στο χυμό φράουλας.

Στο μίξερ χτυπάμε σε σαντιγί την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ καλά τη μους με μια σπάτουλα  προσθέτουμε σταδιακά τη σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα στο μείγμα και ξανά ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να πήξη στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αλείφετε με μια σπάτουλα τη μους φράουλα επάνω στο παντεσπάνι, αφήνοντας περιθώριο 1 εκ. γύρω – γύρω . Χρησιμοποιώντας το χαρτί ψησίματος διπλώνετε το παντεσπάνι σε ρολό  από την πιο μικρή πλευρά.

Για τη διακόσμηση κέικ
Ας αρχίσει να προετοιμάζει το διακοσμητικό για το κέικ. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και τα ρίχνετε  σε ένα κορνέ με λεπτή μύτη. Σχεδιάζετε πάνω στη λαδόκολλα με ένα μολύβι το σχέδιο που θέλετε να έχει το κέικ ολόγυρα.

Τοποθετήστε τη λαδόκολλα με το σχέδιο που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε σε ένα δίσκο.
Τοποθετήστε άλλο ένα φύλλο λαδόκολλας από  πάνω του.
Σχηματίζετε με το μείγμα πάνω στο φύλλο λαδόκολας με τα σχήματα και αφήνετε στην άκρη.
Στη συνέχεια βάζετε τη λαδόκολλα στη κατάψυξη για 15 λεπτά ή  όσο προετοιμάζετε το ρολό κέικ.

Για το παντεσπάνι
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 º C. Σε ένα μπολ μίξερ ρίχνετε τα αυγά, τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα απαλό ομοιογενές μείγμα.
Σε διαφορετικό μπολ κοσκινίστε το αλεύρι. Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι μέσα στο μίξερ και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Βγάζετε το ταψί με το διακοσμημένο μείγμα από τη κατάψυξη και απλώστε από πάνω του το μείγμα για κέικ, προσεκτικά απλώστε το με μια σπάτουλα. Ψήστε το ρολό για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια απλώστε ένα μεγάλο χαρτί ψησίματος σε επιφάνεια εργασίας και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη. Ξεφορμάρετε επάνω το παντεσπάνι. Σκεπάζετε με υγρή πετσέτα και αφήνετε να κρυώσει. Αυτό θα εμποδίσει το παντεσπάνι να «στεγνώσει» και θα τυλιχθεί ευκολότερα σε ρολό χωρίς να σπάσει).

Για περισσότερο δροσιστικό γλυκό δοκιμάστε τη γέμιση με παγωτό φράουλα.

Ρολό κέικ με μους φράουλα

Πηγή : www.larecetadelafelicidad.com

 

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα