Υλικά:
Για 2-4 άτομα
250 γραμμάρια κριθαράκι σόγιας Fytro
1 ολόκληρο κοτόπουλο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
3 κοφτές κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Φτιάξτε ένα παραδοσιακό πιάτο με κριθαράκι σόγιας Fytro για όλη την οικογένεια
Πλένουμε και καθαρίζουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μερίδες. Το πλένουμε πολύ καλά και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε 1 λίτρο ζεστό νερό, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο με λίγο νερό και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε το κοτόπουλο στο φούρνο να ψηθεί για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά στον αέρα στους 200 βαθμούς μαζί με το ζωμό της κατσαρόλας.
Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, ρίχνουμε στο ταψί το κριθαράκι σόγιας Fytro με το ανάλογο ζεστό νερό υπολογίζοντας και το νερό, που υπάρχει στο ταψί 2 1/2 – 3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό για κάθε 1 φλιτζάνι του τσαγιού κριθαράκι σόγιας Fytro και βράζουμε για 10 -12 λεπτά.
Μόλις απορροφηθεί το νερό και έχει μαλακώσει το κριθαράκι, βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο.
Στη διάρκεια του ψησίματος ίσως χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό.