Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 κουταλιά της σούπας κάθε ένα από ελαιόλαδο και βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μπέικον, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο θρυμματισμένο
1 κουταλιά της σούπας πιπέρι πράσινο, συν μερικά επιπλέον για το γαρνίρισμα
400 γραμμάρια συκώτι κοτόπουλου καθαρισμένο
2 κουταλάκι του γλυκού marsala κρασί ή κόκκινο ξηρό κρασί
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
αλάτι
Εκτέλεση:
Ένα καλό πατέ είναι μια καλή λύση για ορεκτικό είτε θέλετε να συνοδέψετε με ψωμάκια
Ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το ψιλοκομμένο μπέικον, σκόρδο, πιπέρι και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά. Αδειάζετε το μείγμα σε
μπολ και αφήνετε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τα συκωτάκια κοτόπουλου τηγανίζετε από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε το marsala και μαγειρέψτε για ένα λεπτό. Προσθέστε το μαγειρεμένο μπέικον και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για άλλα 2 λεπτά.
Χύστε το μείγμα ήπαρ σε ένα μούλτι και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Μετακινήστε με το κουτάλι το μείγμα και απλώστε το σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε από πάνω το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίστε λίγο πιπέρι. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα.