Υλικά:
Για 2 άτομα
1 γκρέιπφρουτ κομμένο στη μέση
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/4 γαρύφαλλο τριμμένο
1 κουταλάκι μέλι
Εκτέλεση:
Αν τα γκρέιπφρουτ δεν είναι από τα αγαπημένα σας φρούτα… Τότε δοκιμάστε να τα ψήσετε και θα τα λατρέψετε!
Προθερμάνετε το φούρνο για ψήσιμο στο γκριλ στο “ένα” και τοποθετείτε τη σχάρα στη μέση του φούρνου. Τοποθετείστε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
Κόβετε το γκρέιπφρουτ στη μέση και το τοποθετείτε στο ταψί. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε τη ζάχαρη, το τζίντζερ, κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Πασπαλίστε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από τις κορυφές του γκρέιπφρουτ. Περιχύνουμε το μέλι πάνω από το γκρέιπφρουτ. Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ψήστε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και κορυφές να ροδίσουν ελαφρώς, περίπου 4-6 λεπτά. Σερβίρετε ζεστά.