Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 μοσχαρίσια εσκαλόπ (σνίτσελ)
8 φέτες κίτρινο τυρί
2 αυγά
½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί με λίγα λιπαρά
1 φλιτζάνι γαλέτα
1 κουταλιά του γλυκού ξερός βασιλικός
½ φλιτζάνι αλεύρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι
Για τη σαλάτα
Χυμό από 1-2 λεμόνια
Ρίγανη
Κάρυ
Αλάτι
Πιπέρι
1 χούφτα κρουτονς
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό μαρούλι
1 κόκκινη πιπεριά
1 μέτριο αγγούρι
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση:
Το σνίτσελ ή εσκαλόπ είναι από τις πιο εύκολες και αγαπημένες συνταγές…
Πλένουμε τα σνίτσελ για να φύγουν τα αίματα και τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε σε ένα αλουμινόχαρτο τη γαλέτα.
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα πιάτο.
Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ και τα πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και το βασιλικό.
Στη συνέχεια, τα αλευρώνουμε και από τις δύο πλευρές.
Σε ένα βαθύ πιάτο, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, χτυπάμε τα αυγά με 2-3 κουταλιές νερό.
Βουτάμε τα σνίτσελ στα χτυπημένα αυγά και αμέσως μετά τα περνάμε από τη γαλέτα.
Τα γυρνάμε για να καλυφθούν και από τις δύο πλευρές και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα τα σνίτσελ και τα τηγανίζουμε.
Μόλις πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά, τα γυρνάμε από την άλλη.
Βγάζουμε τα σνίτσελ από το τηγάνι και τα τοποθετούμε με τη σειρά σε ένα ταψί.
Διπλώνουμε τις φέτες τυριού στη μέση και βάζουμε από 2 φέτες σε κάθε σνίτσελ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Βάζουμε τα σνίτσελ στο φούρνο με τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς, ψήνουμε για 10 λεπτά και σερβίρουμε με τη σαλάτα μας ή ότι άλλο προτιμάτε.
Για τη σαλάτα
Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβετε το μαρούλι, το αγγούρι, την κόκκινη πιπεριά και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Στη συνέχεια σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά, ρίξε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το κάρυ και αλατοπιπερώστε.
Κλείσε το βάζο και χτύπα το καλά να ανακατευτούν όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα της σάλτσας.
Προσθέστε στα λαχανικά τη σάλτσα και συμπλήρωσε με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με κρουτόνς.