Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 ώριμα Αβοκάντο κομμένα στη μέση
Χυμός μισού λεμονιού
Ξύσμα ενός λεμονιού
8 μεγάλες γαρίδες
500 γραμμάρια χτένια κατεψυγμένα
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι
1 μπολάκι σπόρους ροδιού για γαρνίρισμα
6 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Χορταστικό και εύκολο ορεκτικό για τον μπουφέ σας
Σε ένα μπολ ρίχνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, το κρεμμύδι, το λεμόνι, το ξύσμα, το ηλιέλαιο, το πιπέρι και τον μαϊντανό και ανακατεύετε καλά με μια κουτάλα.
Προσθέτετε τις γαρίδες καθαρισμένες μαζί με τα χτένια και αφήνετε να μαριναριστούν για 20 λεπτά μέσα στο μείγμα της σάλτσας του σκόρδου.
Βγάζετε τις γαρίδες και τα χτένια από την μαρινάδα τους και τις τοποθετείτε σε τηγάνι χωρίς λάδι να μαγειρευτούν για 5 έως 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια, Γεμίζουμε τα αβοκάντο με το μείγμα γαρίδας, πασπαλίζουμε λίγους σπόρους ροδιού και σερβίρουμε.