Υλικά:
Για 2-4 άτομα
340 γραμμάρια σπαράγγια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι μπαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι χοντροκομμένο μαρούλι
Εκτέλεση:
Αν είστε σε πρόγραμμά αυστηρής διατροφής τότε απολαύστε χωρίς τύψεις μια γευστική σαλάτα χωρίς περιττές θερμίδες!
Ξύστε σε πολύ λεπτές λωρίδες τα σπαράγγια με αποφλοιωτή λαχανικών ή μαντολίνο. Στη συνέχεια τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό για μια ώρα. Έπειτα στραγγίξτε και στεγνώστε τα με απορροφητικό χαρτί.
Για να γίνει η σάλτσα ανακατεύουμε το σιρόπι μπαλσάμικο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα σπαράγγια και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε πάνω από τα σπαράγγια το χοντροκομμένο μαρούλι. Γαρνίρετε με μια φέτα λεμόνι και σερβίρουμε.