Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1/2 κιλό κιμά
4 μεγάλα μανιτάρια portobello
1/4 κούπας κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
5 κούπες σπανάκι χοντροκομμένο
1 ξύσμα λεμονιού και τον χυμό του
1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση:
Πλούσιο ορεκτικό με απλά υλικά για όλες τις ώρες
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνετε τον κιμά και τσιγαρίζετε για 6 με 8 λεπτά. Μόλις ψηθούν, μετακινηθείτε σε μια χαρτοπετσέτα επένδυση πλάκα. Αφαιρέστε τα “πόδια” από τα μανιτάρια και πλένετε τα εξωτερικά και εσωτερικά. Μετά σκουπίστε τα με χαρτοπετσέτα.
Για τη γέμιση
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Όταν πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια προσθέστε τον μαγειρεμένο κιμά και μαγειρέψτε για άλλα 2 – 3 λεπτά. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το σπανάκι, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε για 7 – 8 λεπτά.
Για το γέμισμα
Όταν το μείγμα κρυώσει ελαφρά και στη συνέχεια με ένα κουτάλι γεμίστε το κάθε μανιτάρι και πασπαλίστε με τυρί παρμεζάνα. Τοποθετήστε τα σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ° C για 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Στη συνέχεια σερβίρουμε.