Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με φέτα και σπανάκι

by sidagi.gr
565 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

Για το ρολό κοτόπουλο
2 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα και κοπανισμένα
112 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σπανάκι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες προαιρετικά
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι σούπας βούτυρο
¼ του φλιτζανιού ξερό λευκό κρασί
¼ του φλιτζανιού νερό
1 κουταλάκι σούπας νερό
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

Για τη γαρνιτούρα με ρύζι
4 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
120 γραμμάρια πατάτες σε κύβους
60 γραμμάρια αρακάς
60 γραμμάρια καρότα σε κύβους
60 γραμμάρια φασολάκια κομμένα στα 3
450 γραμμάρια ρύζι μακρύκοκκο
1 κουταλιά αλάτι
1 ½ κουταλιά του γλυκού κάρυ
1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
¼ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
½ πράσινη πιπερία ψιλοκομμένη
2.5 εκατοστά ρίζα τζίντζερ τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
5 σπόρους κάρδαμο
300 γραμμάρια ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για όλη την οικογένεια

Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για όλη την οικογένειαΓια το ρολό κοτόπουλο
Ανακατεύουμε τη φέτα, το σπανάκι, σκόρδο ψιλοκομμένο, ξύσμα λεμονιού και τα αφήνουμε στην άκρη.
Μοιράζουμε το μείγμα με τις φέτας στα δύο φιλέτα κοτόπουλου (έχουμε ζητήσει από το χασάπη να τα χτυπήσει και να τα ανοίξει) και τυλίγουμε καθένα σε ρολό. Τα στερεώνουμε καλά με οδοντογλυφίδα.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι και φροντίζουμε τα ρολά να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
Προσθέτουμε το κρασί, το ¼ του φλιτζανιού νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
Βάζουμε τα ρολά σε μια πιατέλα και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νισεστέ λιωμένο ή το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο νερό.

Ανακατεύουμε μαζί με τα υγρά του κοτόπουλο ώστε να δέσει η σάλτσα.
Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Για τη γαρνιτούρα με ρύζι
Ζεσταίνετε το λάδι σε βαρύ τηγάνι και σοτάρετε τους σπόρους του κύμινου για 1 λεπτό. Προσθέτετε τις πατάτες, τα καρότα, τα φασολάκια, τον αρακά.

Σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ζωμό, και ανακατεύετε το φαγητό για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε το ζωμό και σιγοβράζεται για 25 με 30 λεπτά ώσπου να μαλακώσει το ρύζι.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα