Υλικά:
Για 4-6 άτομα
134 γραμμάρια 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
113 γραμμάρια 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό, θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
150 γραμμάρια 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσπορος
Εκτέλεση:
Αφράτα μπισκότα με απαλή γεύση πορτοκαλιού για όλες τις ώρες
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε μαζί το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, περίπου 3 λεπτά.
Προσθέστε το αυγό και το ξύσμα πορτοκαλιού, κτύπησε για τριάντα δευτερόλεπτα, ξύνοντας τα τοιχώματα του μίξερ με μια σπάτουλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Σιγά- σιγά το προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου μέχρι το απορροφήσει εντελώς. Προσθέστε στους τους παπαρουνόσπορους.
Με μια κουταλιά του γλυκού πλάθετε σε μπαλάκια τη ζύμη και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
Ψήστε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά ή μέχρι ακριβώς να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα στις άκρες. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν.