Στρούντελ με αχλάδι και τζίντζερ

by sidagi.gr
442 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

700 γραμμάρια από τα αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
50 γραμμάρια φουντούκια ψιλοκομμένα και ψημένα
35 γραμμάρια φρυγανιά
50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κολίανδρο
1/8 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1/8 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια εσάνς
1 κουταλιά της σούπας καλής ποιότητας μέλι
1 φύλλο σφολιάτας
1 αυγό χτυπημένο για το άλειμμα

Εκτέλεση:

Ξεχωριστό γλύκισμα για όλες τις ώρες

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ψίχα ψωμιού, καφέ ζάχαρη, κανέλα, πιπέρι, κόλιανδρο, το τζίντζερ και το κάρδαμο.

Στραγγίζετε τα αχλάδια. Προσθέστε το μέλι, βανίλια, φουντούκια, και τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σφολιάτας σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ρίχνετε μια λωρίδα της γέμισης κατά μήκος του κέντρου της ζύμης.
Βουρτσίστε τα άκρα με χτυπημένο αυγό. Τυλίξτε τη ζύμη.
Βουρτσίστε με χτυπημένο αυγό. Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25-35 λεπτά.
Τέλος πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα