Υλικά:
Για 2-4 άτομα
3/4 πακέτου σπαγγέτι
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ζαμπόν
4 αυγά, χτυπημένα
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 μεγάλη χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι χοντρό και φεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή μακαρονάδα με απαλή γεύση για όλες τις ώρες
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente για περίπου 7 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να είναι τραγανό. Προσθέτουμε το ζαμπόν μαζί το σκόρδο και σοτάρετε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το τυρί στα χτυπημένα αυγά, και πασπαλίζουμε λίγο μαύρο πιπέρι.
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος.
Προσθέστε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατέψτε, μαζί με το αυγό μαζί με το μείγμα τυριού, και το μαϊντανό.
Συνεχίστε προσθέτοντας πάνω από μέτρια φωτιά λίγο από το νερό των ζυμαρικών, μέχρι να βράσουν τα αυγά και η σάλτσα γίνει κρεμώδης. Προσθέστε αλάτι (αν χρειάζεται) και πιπέρι.
Σερβίρετε με επιπλέον μαϊντανό και τυρί ως γαρνιτούρα.