Υλικά:
Για 4-6 άτομα
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ
30 γραμμάρια τριμμένη καρύδα
250 γραμμάρια βούτυρο
200 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
140 γραμμάρια ζάχαρη
1 κρόκος αυγού
2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
Ξύσμα από δύο μανταρίνια
Εκτέλεση:
Αφράτα και γλυκά μπισκότα για όλες τις ώρες
Στο μπολ του μίξερ και με το φτερό, στη μεσαία ταχύτητα, χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τον κρόκο αυγού, το τριμμένο τζίντζερ, τη βανίλια, το φυστικοβούτυρο, τις σταγόνες σοκολάτας, το ξύσμα κι ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μου τα υλικά.
Έπειτα κοσκινίζω το αλεύρι και το προσθέτετε λίγο- λίγο στο μείγμα έως ότου φτιαχτεί η ζύμη. Αν χρειαστεί, τη δουλεύετε λιγάκι και με τα χέρια.
Στρώνετε λαδόκολλα σε δύο δίσκους ή σε ταψάκια. Παίρνετε από τη ζύμη μικρές μπάλες, περίπου όσο ένα κουταλάκι του γλυκού, της πλάθεται στρογγυλές και τις αραδιάζετε στο ταψί, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Όπως τις τοποθετείτε στη λαδόκολλα τις πατάτε, ώστε να γίνουν ελαφρώς πλακέ.
Πασπαλίζετε από πάνω με την καρύδα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μγια 10 – 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα σας.
Θέλουμε στο κέντρο τους να είναι ακόμη μαλακά και όχι τόσο ψημένα, όσο εξωτερικά.