Υλικά:
Για 4-6 άτομα
225 γραμμάρια γλυκόπικρη γάλακτος
225 γραμμάρια κουβερτούρα bitter 60 % κακάο
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1/4 της κούπας ψιλοκομμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση:
Γλυκά σοκολατένια τρουφάκια για όλες τις ώρες
Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε τις σοκολάτες ψιλοκομμένες μαζί με το ζαχαρούχο γάλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε τη βανίλια και ανακατεύετε.
Καλύπτετε το μείγμα με μια μεμβράνη και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες ή όλο το βράδυ.
Μόλις παγώσει καλά το μείγμα, με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε λίγο λίγα από το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Συγχρόνως ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα και τα απλώνουμε σε ένα πιάτο. Τότε βουτάμε τα σοκολατάκια στα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.