Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες πάπρικας
3-4 κόκκοι μπαχάρι
αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα απαλή
1 μέτριο λάχανο κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
2 πράσα (το λευκό μέρος), πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες
3 καρότα τριμμένα
Εκτέλεση:
Φτιάξτε με απλά υλικά ζεστή σούπα για να αντιμετωπίστε το κρύο του χειμώνα
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό και ζεματίζουμε το κομμένο λάχανο για 30 λεπτά. Διαφορετικά τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 6 λεπτά σε ανοξείδωτο μπολ και καλυμμένο με μεμβράνη από πάνω και το σουρώνουμε πολύ καλά.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα, τα καρότα και το λάχανο.
Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε τα λαχανικά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το ρύζι, το μπαχάρι και την πάπρικα.
Προσθέτουμε βραστό νερό, τόσο ώστε να υπερκαλύψει το περιεχόμενο της κατσαρόλας κατά 2 δάκτυλα.
Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα.
Μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμάκι!