Υλικά:
Για 6-8 άτομα
300 γραμμάρια αλεύρι
125 γραμμάρια καραμελωμένο τζίντζερ, χοντροκομμένο
250 γραμμάρια βούτυρο
140 γραμμάρια ζάχαρη
1 κρόκος αβγού
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 μπολ ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
2 κλημεντίνες ξύσμα ή από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Αφράτα και γλυκά μπισκότα για όλες τις ώρες
Στο μπολ του μίξερ και με το φτερό, στη μεσαία ταχύτητα, χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τον κρόκο αυγού, τη βανίλια, τη κανέλα, το φυστικοβούτυρο και το ξύσμα κι ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μου τα υλικά.
Έπειτα κοσκινίζω το αλεύρι και το προσθέτετε λίγο- λίγο στο μείγμα έως ότου φτιαχτεί η ζύμη. Αν χρειαστεί, τη δουλεύετε λιγάκι και με τα χέρια.
Στρώνετε λαδόκολλα σε δύο δίσκους ή σε ταψάκια. Παίρνετε από τη ζύμη μικρές μπάλες, περίπου όσο ένα κουταλάκι του γλυκού, της πλάθεται στρογγυλές και τις αραδιάζετε μια μια στο μπολ με τη ζάχαρη και μετά στο ταψί, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Όπως τις τοποθετείτε στη λαδόκολλα τις πατάτε, ώστε να γίνουν ελαφρώς πλακέ.
Αφήνετε σε κάθε μπισκότο λίγο καραμελωμένο τζίντζερ, χοντροκομμένο και το πατάτατε να μπει μέσα στη ζύμη.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ή αν έχετε γκάζι για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ευχάριστα τα μπισκότα σας.
Θέλουμε στο κέντρο τους να είναι ακόμη μαλακά και όχι τόσο ψημένα, όσο εξωτερικά.