Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κούπα ψιλοκομμένη πιπεριά
1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κούπα ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι
1 κούπα καλό ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
Εκτέλεση:
Τρώγεται καλύτερα πάνω σε ζεστό, τραγανό ψωμάκι
Πλένουμε, τρυπάμε με το πιρούνι εδώ και εκεί και τυλίγουμε την κάθε μελιτζάνα με αλουμινόχαρτο. Τις βάζουμε σε ταψάκι και τις ψήνουμε στο γκριλ.
Αφού κρυώσουν καλά τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το λάδι, το λεμόνι και το ξίδι, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο ξίδι ή λεμόνι. Κλείνουμε σε δοχείο ερμητικά και τοποθετούμε στο ψυγείο.