Υλικά:
Για 4-6 άτομα
250 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
100 γραμμάρια μοτσαρέλα σε μικρούς κύβους
100 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
100 γραμμάρια γαρίδες βρασμένες
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 φλιτζάνι λάδι
Τριμμένη φρυγανιά
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Λαχταριστές κροκέτες ρυζιού για το ορεκτικό σας
Βράζουμε το ρύζι για 8 λεπτά σε δυνατή φωτιά και σουρώνουμε. Μόλις είναι έτοιμο το αναμειγνύουμε με τα αυγά. Σοτάρουμε τις γαρίδες με μία κουταλιά λάδι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την μοτσαρέλα και το κασέρι και τα ανακατεύουμε.
Παίρνουμε 1 κουταλιά ρύζι και το απλώνουμε, από πάνω βάζουμε λίγο από το μείγμα της γαρίδας. Σκεπάζουμε το μείγμα της γαρίδας με άλλη μία κουταλιά ρύζι και πλάθουμε το μείγμα σε κροκέτες έτσι ώστε το μείγμα της γαρίδας να μην φαίνεται καθόλου.
Ρολάρουμε τις κροκέτες στην φρυγανιά και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ξανθύνουν.