Φετουτσίνι με μανιτάρια και κουκουνάρι

by sidagi.gr
530 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
1/3 κούπας λάδι
80 γραμμάρια κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
1/2 κούπας λευκό κρασί
500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια (πορτομπέλο, λευκά μανιτάρια, πλευρώτους)
1 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
αλάτι,πιπέρι
τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Ετοιμάστε μια λαχταριστή και εύκολη μακαρονάδα με λευκή σάλτσα μανιταριών και καβουρδισμένα κουκουνάρια που θα τη λατρέψουν όλοι!

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια εστία καβουρδίζουμε το κουκουνάρι για 2 -3 λεπτά ανακατεύοντας το και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα σκόρδα μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και
να εξατμιστούν τα υγρά τους. Έπειτα ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα.

Συνεχίζοντας σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να ρουφήξουν όλα τα υγρά τους.
Προσθέτετε την κρέμα, αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο τυρί. Σκεπάζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει η κρέμα.

Συγχρόνως βράζουμε τα φετουτσίνι για 7 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Μοιράζουμε σε πιάτα τα φετουτσίνι, περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα μανιταριών και σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και το καβουρδισμένο κουκουνάρι.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα