Υλικά:
Για 4-6 άτομα
250 γραμμάρια καπνιστό σολομό ψιλοκομμένο
1 1/2 φλιτζάνια πουρέ πατάτας από 2 πατάτες βρασμένες
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 αυγό, χτυπημένο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού
αλάτι
πιπέρι
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Εύκολο και γρήγορο ορεκτικό για όλη την οικογένεια
Σε μια κατσαρόλα με 2 ποτήρια νερό βράζουμε τις πατάς για 25 λεπτά ίσα ίσα να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τις καθαρίζουμε από την φλούδα και πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το σολομό, πουρέ πατάτας, μαϊντανό, κρεμμύδι, αυγό και αλεύρι. Πασπαλίστε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Με μια κουταλιά γλυκού σχηματίζετε μπαλάκια σε σχήμα καρυδιου και με την παλάμη σας τα πατικώνετε ελαφρά.
Προσθέστε ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια εστία και στη συνέχεια τηγανίζουμε κάθε κεφτεδάκι πατάτας για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.