Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για το πέστο
4 ματσάκια βασιλικός
2-3 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
200 ml ελαιόλαδο
80 γραμμάρια κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πακέτο μικρή συσκευασία τορτελίνια με γεύση τυρί
Εκτέλεση:
Εύκολο και γρήγορο πιάτο με απλά υλικά για το μεσημεριανό σας
Δουλεύουμε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, τα κουκουνάρια, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.
Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Βράζουμε τα τορτελίνια σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, δηλαδή βράζουμε για περίπου 10 λεπτά και σουρώνουμε.
Ρίχνουμε τα τορτελίνια μέσα στη σάλτσα πέστο και τα σπαράγγια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.