Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, το λευκό και το πράσινο μέρος
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πακέτο (280 γραμμάρια) κατεψυγμένο σπανάκι ψιλοκομμένο, ζεματισμένο
1 κονσέρβα (395 γραμμάρια) καρδιές αγκινάρας κονσέρβας
225 γραμμάρια τυρί κρέμα
1/4 κουταλάκι του γλυκού καυτερή σάλτσα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γραβιέρα
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο ντιπ για όλες τις ώρες
Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομματάκια. Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να βγάλει τα υγρά του και προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Συγχρόνως κόβουμε με χοντρά κομματάκια τις καρδιές αγκινάριας και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο μείγμα αγκινάρας το σπανάκι, το κρεμμυδάκι, τυρί κρέμα, σάλτσα τσίλι, παρμεζάνα, γραβιέρα, μοσχοκάρυδο, μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Στη συνέχεια μοιράζουμε το μείγμα σε πυρίμαχα μπολ πασπαλίζοντας με λίγη μοτσαρέλα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για 25 λεπτά. Σερβίρουμε με κριτσινάκια.