Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τα αχλάδια
2 ξυλάκια κανέλας
500 ml κόκκινο κρασί
6 αχλάδια καθαρισμένα
200 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια σταφίδες μαύρες
Για την κρέμα μασκαρπόνε
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
λίγη τριμμένη κουβερτούρα για γαρνιτούρα
150 γραμμάρια μασκαρπόνε
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Εκτέλεση:
Απολαυστικό ορεκτικό για όλη την οικογένεια
Καθαρίζετε τα αχλάδια αφήνοντας το τσαμπάκι τους από πάνω.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, την κανέλα και το κόκκινο κρασί και σιγοβράζετε τα αχλάδια μέσα στο κρασί μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 15 λεπτά.
Ανά διαστήματα τα ανακατεύετε για να πάρουν ομοιόμορφα το χρώμα από το κόκκινο κρασί.
Λίγο πριν το τέλος του βρασίματος, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μασκαρπόνε, πασπαλίζετε την άχνη ζάχαρη και χτυπάτε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει μια σφικτή κρέμα σαντιγί.
Σερβίρετε κάθε αχλάδι μέσα στην κρέμα.