Υλικά:
Για 2-4 άτομα
500 γραμμάρια παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε κύβους
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι φρέσκο άνηθο
4 μανταρίνια κομμενα σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Δροσερή σαλάτα με έντονο άρωμα για όλες τις ώρες
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά μαζί το λάδι, ξύδι, το χυμό λεμονιού και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα παντζάρια για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και σουρώνουμε.
Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα βρασμένα παντζάρια, το σέλινο και το κρεμμύδι.
Βάζουμε σε σαλατιέρα, περιχύνουμε με το μείγμα λαδιού και τις φέτες από τα μανταρίνια και σερβίρουμε.