Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για την ζύμη
300 γραμμάρια αλεύρι σκληρό (ή που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε ψωμί)
170 γραμμάρια νερό χλιαρό
20 γραμμάρια μαγιά φρέσκια
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
Για την σάλτσα πίτσας
2 ντομάτες περασμένες από τρίφτη
2-3 φύλλα βασιλικό
λίγο ξίδι
λίγη κανέλα
μια δυο στάλες λάδι
αλάτι
πιπέρι
Για τη γέμιση
400 γραμμάρια φέτα τριμμένη
200 γραμμάρια ντοματίνια ψιλοκομμένα
2 κούπες τριμμένη μοτσαρέλα
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 κούπα ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
1 πιπεριά πράσινγ ψιλοκομμένη
150 γραμμάρια χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση:
Απολαύστε όλα τα αρώματα της ελληνικής κουζίνας στο πιάτο σας
Για την ζύμη
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν και προσθέτουμε το αλάτι και στο τέλος το λάδι.
Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη την αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά σε ζεστό μέρος ή για 10 λεπτά σε ζεστό φούρνο.
Για την σάλτσα πίτσας
Μέχρι να φουσκώσει το ζυμάρι μας σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τις ντομάτες και τα υλικά για τη σάλτσα μας και τα αφήνουμε να βράσουν ώσπου να πήξει και να γίνει μια πηχτή σαλτσούλα
Όταν φουσκώσει το ζυμάρι με ελαφρές κινήσεις το ανοίγουμε. Παρατηρούμε ότι είναι ελαστικό κατά ένα τρόπο και μας διευκολύνει να το ανοίξουμε σε ότι σχήμα επιθυμούμε.
Για την συναρμολόγηση ζύμης – γέμισης
Αφού το ανοίξουμε στο μέγεθος που θέλουμε το βάζουμε σε ένα ταψί με χοντρό πάτο για πίτσες.
Από πάνω με κουτάλι στρώνετε την σάλτσα που έχει πήξει.
Έπειτα βάζετε από πάνω μια στρώση μισή ποσότητα από το τυρί μοτσαρέλα και μετά τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
Μετά στρώνετε άλλη μια στρώση από τυρί μοτσαρέλα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις (2 σκάλα) για 30 λεπτά.