Caramel pudding

by sidagi.gr
1,1K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για την καραμέλα
12 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι

Για την κρέμα
750 ml γάλα
100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη και λιωμένη
150 γραμμάρια ζάχαρη
6 αυγά
λιγότερο από 1 γραμμάριο κρόκος Κοζάνης

Εκτέλεση:

Φτιάξτε με απλά υλικά σπιτική caramel pudding για όλες τις ώρες

Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί με 1 κουταλιά της σούπας γάλα.
Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο και λείο, ανακατεύουμε το γάλα, τον κρόκο Κοζάνης και βάζουμε στη φωτιά μέχρι να βράσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.

Όταν ασπρίσουν, ανακατεύουμε σιγά-σιγά το γάλα μέσα στα αυγά, χτυπώντας τα με ένα σύρμα.
Ανοίγουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί και ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς.
Σε ένα τηγάνι, κάνουμε καραμέλα με τη ζάχαρη και 12 κουταλιές της σούπας νερό.
Μοιράζουμε την καραμέλα σε 12 μπολάκια, τα γεμίζουμε με την κρέμα και σε μπεν μαρί, ψήνουμε στο φούρνο για 35 λεπτά.

Βγάζουμε τα μπολάκια από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Μόλις κρυώσουν, μπορούμε να τα αναποδογυρίσουμε σε πιάτα σερβιρίσματος.

Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα