Υλικά:
Για 4-6 άτομα
3 φλιτζάνια ψιλοκομμένα ώριμα ροδάκινα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Εκτέλεση:
Φτιάξτε σπιτικό fruit leather με δύο απλά υλικά! Θα ξετρελαθούν οι μικροί μας φίλοι
Προθερμάνετε το φούρνο στους 65 βαθμούς Κελσίου (150 F) ή στην χαμηλότερη θερμοκρασία του φούρνου σας. Σε ένα ταψί διαστάσεων 40 Χ 28εκ βάζετε μια λαδόκολλα ή σιλικόνη ψησίματος (αν βάλετε λαδόκολλα ψεκάζετε πρώτα με λάδι μαγειρέματος.
Πολτοποιήστε τα ροδάκινα μαζί με το μέλι σε μπλέντερ ή μούλτι. Ρίχνουμε το μείγμα φρούτων στο έτοιμο φύλλο ψησίματος και αφήνετε να εξαπλωθεί σε περίπου 1/2 εκ πάχος. Κοπανάτε απαλά 2 με 3 φορές το ταψί στο πάγκο της κουζίνας για να βεβαιωθείτε πως το μείγμα έχει εξαπλωθεί ομοιόμορφα.
Τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 6-8 ώρες, μέχρι το μείγμα που βρίσκεται στο κέντρο δεν είναι κολλώδες αλλά έχει στεγνώσει. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Απαλά αφαιρέστε το φρουτένιο “δέρμα” από την λαδόκολλα. Κόψτε σε τετράγωνα ή ταινίες χρησιμοποιώντας έναν κόφτη για πίτσα, μαχαίρι, ή ψαλίδι.
Αν θέλετε να κάνετε ρολά, κυλήστε τις ταινίες σε λαδόκολλα. Αποθηκεύετε σε αεροστεγές δοχείο.
Πηγή : twopeasandtheirpod.com